Astrid Langjord-statuen avduket

Endelig har Astrid Langjord fått sin statue i Mosjøen.

De to initiativtakerne til skulpturprosjektet, Mildrid Hendbukt-Søbstad og Tordis Landvik står for avdukingen. Fylkesordfører Sonja Alice Steen med ryggen til. (Foto: Benedicte Wærstad, Helgelendingen)

– Vi håper dere vil ta godt vare på henne og vise henne fram, sa Mildrid Hendbukt-Søbstad i talen etter avdukingen. Den foregikk inne i Kulturhuset, skriver Helgelendingen.

Langjord var blant annet med i oppstarten av Vefsn bygdesamling som senere ble Helgeland museum avdeling Vefsn. I tillegg ga hun ut to diktsamlinger, skrev tekster til flere aviser, men er kanskje mest kjent for arbeidet med nordlandsbunaden.

skulptur langjord (2)

Statuen av Astrid Langjord er plassert på Kinoplassen utenfor Kulturhuset i Mosjøen. (Foto: Asbjørg Sande)