Æresmedlem i museumslaget

Nylig ble Svein Severinsen tildelt æresmedlemskap i Vefsn Museums- og historielag.

Leder i Vefsn lokalhistorie- og museumslag Hans Pedersen overrekker et diplom som bevis på æresmedlemsskapet til Svein Severinsen. Foran ordfører Jann-Arne Løvdahl.

Han fikk hedersbevisningen for sin store innsats for bygningsvern og museumsarbeid i mer enn en mannsalder. Som leder for Mosjøen Ressurs-og Kompetansesenter (MRK) sørget han for utdanning i lafting og restaurering av gamle hus. Dette arbeidet startet han med allerede i forkant av vernearbeidet i Sjøgata. Det ble fulgt opp med en rekke kurs og praktisk innsats i restaurering av historiske bygningsanlegg, for eksempel «Sanatoriet», Ungdomslokalet, Politimestergården og Jacobsenbrygga i Sjøgata. MRK-senteret har dessuten bistått museet med råd og teknisk hjelp på mange andre områder. Som pensjonist har Svein Severinsen (nå 78 år) også vært en stor ressurs, noe han fortsatt er. Han har hatt en nøkkelrolle i etableringen av flere nye museumsanlegg rundt om på Helgeland. Og i de seinere år har han hatt en sentral rolle i planleggingen av opprustingen av Mjaavatn-anlegget til museumsformål. Det teller også med at Svein fortsatt stiller opp med godt humør, pågangsmot og et vell av kunnskaper.

Tekst og foto:

Reidun Kismul