Bokslipp for årboka

Uten forfattere, ingen årbok. Her er de fleste bidragsyterne i 2018. Foran fra venstre Kjell Jacobsen, Ellen Gyth Forsmo, Randi Einrem, Arnhild Kjerringnes og Odd A. Forsmo. Bak fra venstre Inger Hvidsten, Rolf Slind, Steinar Daleng, Per Wolff, Sverre Aufles, Kjell Øksendal, Anne Severinsen, Knut Skorpen, Bent Atle Holand og Tor B. Jørgensen. (Foto: Asbjørg Sande)

Nesten alle artikkelforfatterne var med da årboka for 2018 ble presentert på Kulturverkstedet.

I år som alle år ble «Far etter fedrane. Årbok for Vefsn, Grane og Hattfjelldal» presentert for forfatterne og publikum og solgt med rabatt på et godt besøkt møte. Og som vanlig delte tospannet Per Sjåvik og Kjell M. Øksendal, henholdsvis redaktør og redaksjonssekretær, presentasjonene mellom seg. Det gjør de i form av korte, eller litt lengre, intervju med forfatterne om blant annet tema, skriveprosess og kildebruk.

Om lag 60-70 tilhørere var til stede på Kulturverkstedet torsdag 1. november, til tross for konkurransen med flere andre store arrangementer i byen denne kvelden.

Årets utgave er den 33. i rekka. Redaksjonen melder i forordet at  stofftilgangen som vanlig har vært god og at det bør være ei bok der alle kan finne noe av interesse. I forordet trekker redaksjonen fram artikkelen om spanskesyken som herjet for 100 år siden, om misjonæren, forfatteren og sosialisten Johannes Einrem, om den lokale blomsterfloraen og portretter av personer som har satt spor etter seg.

Årets årbok setter rekord med 144 sider godt lesestoff. Opplaget er 1200 eksemplarer og prisen 390 kroner. Boka er til salgs hos bokhandlerne, Helgeland museum og ellers flere faste utsalg i distriktet.

Far etter fedrane 2018.