To diktsamlinger i nytt album

astrid

Astrid Langjord (1885-1955).

Kristian Halse (90) har lest inn så godt som alle diktene fra Astrid Langjords to diktsamlinger. Nå foreligger de på CD.

Albumet, som består av to plater har fått tittel fra forfatterens første samling “Flyg, mine fuglar” fra 1951. Samlingen “Ei lita gjente gøymer seg” kom etter at Langjord var død, i 1956.

Det er Vefsn Museums- og Lokalhistorielag som har gitt ut albumet. Det ble lansert i forbindelse med markeringen av Kristian Halses 90-årsdag på Kulturverkstedet 10. desember. Over 100 gjester var til stede på det store kulturarrangementet, inkludert ordfører Jann-Arne Løvdahl og varaordfører Åshild Pettersen.

Med i albumet følger et lite biografisk sammendrag om Astrid Langjords liv. Hun blir beskrevet som “ei samfunnsengasjert, diktande bondekone på garden Langjord i Bjørnådalen i Vefsn”  som skreiv jevnt i norske aviser og blad, både prosa og dikt, i 50 år. De grunnleggende interessene hennes dreide seg om norskdomsarbeidet: landsmålet, folkehøgskolen, de frilyndte ungdomslaga, bondenæringa og bygdekulturen.

Kristian Halse

Kristian Halse leser Astrid Langjords dikt på CD-albumet “Flyg, mine fuglar”. Foto: Asbjørg Sande

CD-en selges hos Mosjøen bokhandel, Kulturverkstedet og Vefsn museum og koster 100 kroner.